Android телефони стават е-портфейлиНова технология ще превърне Android смартфоните в е-портфейли за разплащане.

Системата ще позволи на фирмите да предложат на потребителите нов начин за плащане на продуктите.

Разработката все още е на ранен етап. Притежателите на кредитни и дебитни карти Citigroup ще могат да ги ползват с мобилното приложение, за да плащат стоките чрез смартфона си, като просто го приближат до безконтактен четец.

Освен това системата позволява на ритейлърите да получават различни данни за своите клиенти, които ще могат да използват за таргетирана реклама и кампании за отделните групи потребители. В частност, локалните бизнеси ще могат да разпращат предложения само до тези потребители, които се намират в техния район.

Именно за сметка на различни рекламни услуги, Google планира да печели от новата технология. Чрез нея ще могат да се управляват също така собствени банкови сметки и да се проследяват транзакции.

Наред с Google, MasterCard и Citigroup, в проекта участва и VeriFone Systems - разработчик на устройство за четене на кредитни карти. По план VeriFone ще пусне т.нар. безконтактен четец на карти, който позволява на потребителите да извършват плащания, като приближат до четеца своята карта или смартфон с активирано приложение на Google.

И в момента подобни безконтактни устройства са широко разпространени в много магазини. Очаква се в бъдеще те напълно да заменят традиционните четци на карти.

Разработката на Google изглежда много перспективна и не крие рискове със сигурността на плащанията. Както и при транзакциите с кредитни карти, компаниите ще покриват незаконните плащания в случай на кражба на акаунт. Самата технология NFC (безжична технология за предаване на данни в малък радиус) се счита за сигурна.

Тъй като плащанията се извършват без контакт с устройството, съществува невярна представа, че данните могат да бъдат прихванати от въздуха. Всъщност това е една много по-усъвършенствана технология, отколкото магнитните кредитни карти, и на практика затруднява работата на крадците на платежни данни, твърдят от Yankee Group.

Новата услуга се очаква да бъде пусната в действие до края на текущата година.
1 коментара:

Android става много популярна OS, мен ме радва много

Павел каза...
юли 09, 2011 10:28 сл.об.  

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар

Безплатна синхронизация на снимки, видео и файлове за Android - iPhone - iPad - Windows PC - Mac - Linux. До 20 GB дисково пространство + 250 MB бонус. Научете повече.

Популярни публикации