Честита Баба Mărţişor

След като България загуби битката за киселото мляко и сливовата ракия на път е същото да се случи и с мартеницата. Сайтът Youthweek.eu, който е проект на Европейската Комисия споменава само румънския празник mărţişor. Като допълнение Google.bg честити празника на всички българи с препращане към резултати за mărţişor. Затова може би не е далеч времето, когато ще си казваме Честита Баба Mărţişor!

.




2 коментара:

Благодаря на Google.bg. Тъжно ми е като чета тези неща, все си мисля, че това е най-българското нещо, което си имаме и не бива да го даваме без бой, както всичко друго, ама на :(. Защо обаче на картинката на Гугъл е румънското име на мартеницата, а не българското?

Анонимен каза...
март 01, 2008 2:24 сл.об.  

Виждам, че информацията в от доста отдавна, ама аз сега я видях и ми стана тъпо, защото май само нещата, които няма как да се пренесат извън България, като Белоградчишките скали ще си останат наши :(

Day каза...
юли 11, 2009 12:18 сл.об.  

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар

Безплатна синхронизация на снимки, видео и файлове за Android - iPhone - iPad - Windows PC - Mac - Linux. До 20 GB дисково пространство + 250 MB бонус. Научете повече.

Популярни публикации