Хакери пуснаха активиращ сървър за Windows Vista

Хакери са намерили начин да заобиколят Volume Activation 2.0 на Windows Vista. Официалната активация става чрез Microsoft servers (MAK), но големите компании имат опция да изградят собствен локален сървър за оторизиране - Microsoft (KMS). Единствената разлика е, че KMS трябва да се реактивира на всеки 180 дни, но докато има локален сървър това не е проблем.

Хакерите пуснаха VMware имидж на постоянно активиран KMS сървър, който работи с Windows Vista Business/Enterprise Edition. Процедурате на реактивация е на всеки 6 месеца, от постоянно активиран сървър.

Компании които закупят на 25 лиценза на новата ОС ще имат възможност за KMS за да улеснят процеса на активация. За да работи потребителя трябва да въведе следните две команди, които стартират Visual Basic script:
cscript c:\windows\system32\slmgr.vbs -skms vm_vista_ip
cscript c:\windows\system32\slmgr.vbs -ato

Името на хака е Melinda Gates, а пълният рилийз е известен като "Microsoft.Windows.Vista.Local.Activation.Server-MelindaGates." Доскоро нелегални копия на Windows Vista наводниха пазара, но липсата на гарантирана активация ги правеше безполезни.

Това само потвърждава принципа, че всичко може да бъде кракнато, ако си заслужава.
0 коментара:

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар

Безплатна синхронизация на снимки, видео и файлове за Android - iPhone - iPad - Windows PC - Mac - Linux. До 20 GB дисково пространство + 250 MB бонус. Научете повече.

Популярни публикации