Контрапозициониране в Google


Google Adwords все по-често се използва от български компании като рекламен канал. Срещат се и някои любопитни решения.

Ако напишете в търсачката на google.com "данон", първият резултат, койт още ви се покаже е на руското подразделение на компания.
Но единственият платен линк, който ще видите е на мандрата "Дядо Либен". Сайтът на копривщенската мандра е много приятен, в него можете да разгледате всички продукти на фирмата, както и рецепти, включващи тези продукти.
От маркетингова гледна точка този ход е изключително добър. Позиционирането срещу най-голямата фирма от бранша осигурява на "Дядо Либен" много повече импресии, отколкото ако разчитаха само на търсачката.
PS Докато търсех дали има и други подобни резултати при търсене на имена на големи компании, открих още нещо доста любопитно, което можете да видите на втората картинка. Обърнете внимание на описанието на сайта на "Кока Кола". Простете, "сайттът" на "Кока Кола":)По материали на Борислав Кандов
0 коментара:

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар

Безплатна синхронизация на снимки, видео и файлове за Android - iPhone - iPad - Windows PC - Mac - Linux. До 20 GB дисково пространство + 250 MB бонус. Научете повече.

Популярни публикации