Ръководство за инсталиране на iTunes 10Ако смятате да инсталирате новия iTunes 10 под Windows е добре да знаете, че стандартният инсталационен пакет ще напълни компютъра ви с 300 MB съпорт файлове, CD/DVD драйвер, множество системни услуги, автоматично стартиращи помощни програми, както и плъгини за браузера. Как да премахнем ненужните добавки и да запазим функционалността на iTunes 10?

Първо е необходимо да свалите iTunes Windows installer. Отворете файла с архивираща програма, като 7-zip и разархивирайте съдържанието в нова папка. Описание на всички инсталери, включени в пакета:

  • QuickTime - Поддръжка на .mov формат. Изисква се за инсталация на iTunes.
  • iTunes - Основната програма в пакета.
  • Apple Application Support - Задължителен компонент за iTunes и QuickTime.
  • Bonjour - DNS респондер, който не е необходимо да инсталирате. Също така има много технически проблеми при работа на iTunes 10 и Bonjour под Windows.
  • Apple Mobile Device Support - Синхронизатор за мобилни устройства, като iPhone, iPod Touch и iPad. Не е задължителен за други iPod устройства.
  • Apple Software Update - Инструмент, който проверява за нови версии на Apple софтуер инсталиран на вашия компютър. Трябва внимателно да настроите програмата да предотврати обновяване и инсталиране на липсващите компоненти в бъдеще.
  • SetupAdmin.exe - Това е общият инсталер, който няма да ви трябва.

Кой пакет следва да инсталирате зависи от вида на устройството, което притежавате.

Настройки за iPod Classic, Mini, Nano и Shuffle:
Натискате Win бутон + R, след което влачите с мишката всеки от долните файлове в появилия се прозорец и добавяте текст /passive.
AppleApplicationSupport.msi /passive
Quicktime.msi /passive
iTunes.msi /passive

Настройки за iPhone, iPad и iPod Touch:
Натискате Win бутон + R, след което влачите с мишката всеки от долните файлове в появилия се прозорец и добавяте текст /passive.
Quicktime.msi /passive
iTunes.msi /passive
AppleMobileDeviceSupport.msi


Важно е да знаете, че инсталирането на Apple Software Update ще обновяване и инсталиране на липсващите компоненти в бъдеще. Затова е добре да обновявате софтуера ръчно от опция Check for Updates в помощното меню.

Програмите, които стартират автоматично при включване на компютъра и забавят работата му са следните iTunesHelper.exe и QTTask.exe. И двете не са необходими за използване на iTunes или QuickTime. Можете да ги изключите от Run/Msconfig.exe или чрез софтуер, като CCleaner.
0 коментара:

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар

Безплатна синхронизация на снимки, видео и файлове за Android - iPhone - iPad - Windows PC - Mac - Linux. До 20 GB дисково пространство + 250 MB бонус. Научете повече.

Популярни публикации