Онлайн детектор на лъжата в Skype


Детекторите на лъжите вече не са запазени само за тайните държавни служби. От два дена от популярния сайт за Интернет телефония Skype като „екстра“ може да се изтегли безплатно софтуерът The KishKish Lie Detector.

Той има способност да следи в реално време нивата на стрес в гласа на човека. Компанията BATM, създала този софтуер, твърди, че по-високите честоти на звука са издайнически знак за това дали някой не е честен.
Детекторът на лъжата се активира при всеки разговор в Skype. Преди да отчете дали казаното е лъжа или истина, софтуерът калибрира общите нива на стрес на говорещия. На екрана се вижда уред със стрелка за отчитане. При регистриране на лъжа, една лампа сменя цвета си от зелено на червено.
За да се избегнат проблеми със закона, програмата автоматично информира отсрещната страна, че разговорът се следи с детектор на лъжата.
Като доказателство за правилното функциониране на онлайн детектора, екипът на KishKish е направил експеримент, като е регистрирал един фиктивен потребител на Skype. Когато звънят на този потребител, вместо него се пуска запис на реч на бившия американски президент Бил Клинтън, в която той отрича да е имал сексуални отношения с Моника Люински.
В момента, в който Клинтън произнася фразата: "Не съм имал сексуални връзки с тази жена, мис Люински ", детекторът на лъжата незабавно регистрира увеличени нива на стрес в гласа му.
Не става ясно обаче дали софтуерът може да открие разликата между една лъжа и обща нервност. Той по-скоро може да служи за забавление, отколкото за доказателство за неискреност.

Вижте още:
Хакване на Skype парола

MP3 запис на Skype разговори
Едновременно използване на два Skype акаунта

0 коментара:

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар

Безплатна синхронизация на снимки, видео и файлове за Android - iPhone - iPad - Windows PC - Mac - Linux. До 20 GB дисково пространство + 250 MB бонус. Научете повече.

Популярни публикации